Ympäristöystävällinen kello: puukello

By | 15 lokakuun, 2021

Ajan seuranta on aina ihmisen toimintaa. Sandaalit, kellolasit, kellotornit, isoisäkellot, herätyskellot – kaikki vanhan ihmisen työkalut ajanhallintaan. Rannekellon keksimisen jälkeen 1800 -luvun lopulla on ollut monia muunnelmia: armeijalle, lattiatoimintaan, ulkotilan ominaisuuksiin, sokeiden mielenkiintoisimpien kellojen joukkoon, kiinnitämme huomionne puukelloon.

Aiempien taskumallien innoittamana puinen kello palvelee erittäin hyvin herkkiä nahkoja, koska se on hypoallergeeninen. Ilmaus ”puukello” ei tietenkään aina tarkoita kokonaan puusta tehtyä rannekelloa. Jotkut ovat myös sellaisia, joissa keskikappaleen takana oleva ruostumaton teräs on myös peitetty puuläpillä, mutta on myös vain puisia hihnoja, ja jotkut antavat puulle ”hauskemman” ilmeen kuparikoristeilla.

Muodin kannalta puiset kellot ovat varsin tyydyttäviä, koska ne valmistetaan käsin, puiset erikoisuudet eivät salli linjatuotantoa. Ehkä odottamatta useita värejä vaihteli tummasta eebenpuusta vaaleaan vaahteraan. Siten jokainen malli on ainutlaatuinen – lisäksi, kun alat käyttää sitä, ihon luonnolliset öljyt sekoittuvat vähitellen puuhun, mikä tekee siitä melko henkilökohtaisen esineen. Myös puun rakenne ja väri muuttuvat ajan myötä rikastuen ja lumoavammaksi iän myötä.

Puukellon jokapäiväisen käytön etuja ovat huomattava keveys, joka tuntuu miellyttävältä. Lisäksi koska puu ei ole alttiina lämpövaihteluille, kuten metallille, tämäntyyppinen kello on melko kestävä. Ihmisille, jotka ovat sopusoinnussa luonnon kanssa, puinen kello auttaa ylläpitämään ja vahvistamaan tätä yhteyttä, mikä antaa tunteen olla lähellä Äiti Maan ikuista energiaa.

Ympäristöystävällisten materiaalien osalta jotkut valmistajat kiinnittävät huomiota tähän näkökohtaan – raaka -aine on peräisin kestävästä metsästä, jossa kaikki muut käytetyt kasvit on istutettu, liike on automaattista eikä vaadi paristoja, jopa merenkulku Kyllä – mikä vähentää hiilijalanjälkeä huomattavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *