Yaran Qian – Eye of the Storm Watch Design

By | 14 lokakuun, 2021

Kauan sitten mekaaniset kellot (tasku- ja rannetyypit) keksittiin ajan seurantaan ja sen kautta päivittäiset tehtävät / tapaamiset hoidettiin tehokkaasti. Ajan myötä sen käyttö levisi muille alueille. Ensimmäisen maailmansodan aikana sotilaat käyttivät rannekelloa erilaisten taktiikoiden omaksumiseen ja jopa tämän hyökkäysajanjakson perusteella. Hävittäjälentäjät käyttävät hienostuneita monimutkaisuuksia, kuten kronografeja ja sekuntikelloja, vastaaviin tarkoituksiin. Myöhemmin myös sukeltajat ja sukellusveneilijät liittyivät mukaan poimimaan tietoja yksisuuntaisesti pyörivästä kehyksestään.

Kuten edellä mainittiin, kaikki alkoi taskukellosta. Se oli rannetarvikkeen nopein kehitys, mutta rajoittui parempaan sukupuoleen. Kyllä, ensimmäisen rannekellon suunnitteli unkarilainen kreivitär Coscoiches vuonna 1868 sveitsiläinen kelloseppä Patek Philippe. Useimmat tämän aikakauden tuotemerkit pitivät sitä naurettavana ja tuote, joka heidän mielestään ei täydentänyt maskuliinisuutta.

Nykyään miehet ja naiset käyttävät näitä tyylikkäitä ja houkuttelevia kelloja ranteidensa ympärillä yhtä innokkaasti. Rannekellon sydän ja sielu ovat kuitenkin pysyneet samana vuosikymmenien ajan. Useimmat niistä käyttävät kvartsia tai mekaanista liikettä. Siitä huolimatta suunnittelijat ympäri maailmaa ovat yllättyneet ja toisinaan hämmästyttäneet kellojen kannattajia ”out of the box” -kasvomalleillaan.

Yksi tällainen henkilö on saksalainen kiinalaista alkuperää oleva suunnittelija Yaran Qian. Hänen kriitikoiden ylistämä ”Eye of the Storm” -muotoilu otti horologian maailman myrskyn tahattomasti ja voitti hänelle Design Concept 2010 -palkinnon.

Mikä tekee tästä kellosta niin erityisen? Vastaus on sen ”läpinäkyvä” muotoilu. ”Storm Eyes” -keskuksessa on alaston, läpinäkyvä pyöreä ikkuna ja tumma kehys. Tämä minimalistinen suunnittelumenetelmä ei ole uusi käsite. Aiemmin monet suunnittelijat ovat kulkeneet samaa polkua ja toimittaneet tuotteita, jotka ovat määritelleet uuden tavan nähdä aika.

Storm Eyesin kasvoton rakenne vaikuttaa mielenkiintoiselta. Etäisyydeltä se näyttää enemmän rannekkeelta, muotiasusteelta kuin rannekellolta. Tämä tapahtuu vain, kun läpäisemätöntä painiketta painetaan ja vanne valaistaan ​​kahdessa eri paikassa – tunnit ja minuutit on maalattu fluoresoivilla väreillä, yleensä oranssilla, vihreällä tai sinisellä.

Lisäksi puuttuva metallinen pohjalevy ja alkuperäiset ainesosat tekevät siitä ihoystävällisen, edullisen ja kevyen. Nämä ominaisuudet tekevät siitä yhden tämän vuosikymmenen parhaista suunnitteluideoista. Mutta miksi kutsua sitä myrskyn silmiksi? Vastaus on, että se luo tyhjyyttä. Se heijastaa tuhoisan vakauden tunnetta, joka on synonyymi ”todellisille” myrskyille. Katsokaa sitä pitkään ja hämmästytte sen hiljaisuudesta ja sileästä rakenteesta, joka on ylpeä vain pienestä kruunusta toisella puolella.

Siellä on monia muita malleja, jotka ovat mullistaneet rannekelloteollisuuden. Sieltä voit ostaa mielenkiintoisia tuotteita Puoliaika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *