Wok-renkaan käytön edut

By | 26 lokakuun, 2021

Oletko kyllästynyt etsimään erikoisruokaa kaapistasi? Paistinpannu, keittokulho jne. Uskotko, että tarvitset vain yhden pannun tehdäksesi työsi? Kuten valurautakattilat, wok on perinteinen kattila, jossa on pyöreä pohja. Tämän astian ainutlaatuisen muodon ansiosta pystyt tekemään kaiken ja enemmän. Käytä uppopaistamiseen rapeaksi paistetun kanan tai katkaraputempuran valmistamiseen. Voit käyttää sitä myös herkullisten muhennosten ja keittojen valmistukseen kylmien talvien lämmittämiseen. Voit nopeasti paistaa tai sekoittaa vihanneksia ja riisiä terveellisen aterian saamiseksi. Parasta on, että se jakaa lämmön erittäin tasaisesti ja mahdollistaa ruoan tasaisen kypsennyksen. Tämä tarkoittaa, että liha ei ole kuiva ja vihannekset rapeita. Se kestää erittäin korkeita lämpötiloja.

Niitä on eri muotoisia ja kokoisia, mutta kiistanalaisin kysymys wokeissa on niiden materiaali. Wokit valmistettiin perinteisesti noin kolmen millimetrin paksuisesta valuraudasta. Ne luovat luonnollisesti tarttumattoman pinnan, mikä eliminoi tarpeen käyttää kaikentyyppistä öljyä. Näin kokki voi valmistaa terveellisiä aterioita. Lisäksi se kestää erittäin korkeita lämpötiloja, toisin kuin ruostumaton teräs ja alumiini, joita käytetään parhaiten vain keittämiseen ja höyrytykseen. Wok on mullistanut valuraudan, koska se on kevyempi kuin useimmat valurautakattilat. Toinen erinomainen wok-materiaali on hiiliteräs, joka on tarttumaton, kevyt ja läpäisemätön. Se ei vaadi paljon huoltoa ja voi palvella sinua erittäin pitkään.

Joillakin ihmisillä on vaikeuksia liesiensä kanssa, koska he eivät yleensä ole valmiita istumaan lieden päällä. Ne voivat helposti huojua ja poistua tasapainosta. Arvokas ruokasi voi pudota maahan! Jos näin on keittiössäsi, älä huoli. Tarvitset vain luotettavan wok-renkaan.

Wok-rengas estää wokin heilumisen kaikkialla, kun teet ruokaa liesillä. Normaalisti tulisijasi tangot auttavat sinua harjoittelemaan wok-pannua, mutta jos työskentelet jonkin muun kanssa, tarvitset varmasti jotain pitämään sen paikallaan. Tämä koskee yleensä sähköliesiä ja lämpötyynyjä. Joskus voit löytää wok-renkaita, jotka tulevat uuden wokin mukana, mutta näin ei aina ole. Voit ostaa wok-renkaita ja -telineitä helposti verkosta.

Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä käyttääksesi wok-rengasta, on asettaa rengas tulisijan päälle kapea pää alaspäin. Leveän kärjen tulee olla ylhäällä, koska sitä käytetään wokin pitämiseen. Sinun tarvitsee vain laittaa wok renkaaseen ja voit aloittaa. Varmista kuitenkin, että wok-pannu ei ole liian korkealla. Haluat lämmön saavuttavan wokin, joten se lämpenee tasaisesti ja nopeasti kuin valurautakattilat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *