Timanttisormus – vinkkejä oikean valinnassa

By | 10 marraskuun, 2021

Timanttisormuksen valitseminen voi olla melko hämmentävää ja joskus pelottavaa, varsinkin jos tämä sormus on suunniteltu hyvin erikoiselle. Jos aiot tehdä tämän ostoksen, jatka lukemista! Ensimmäinen ja tärkein asia timanttisormusta ostettaessa on oikean koon valinta. Sormuksista voi tehdä pienempiä tai suurempia, mutta aina kannattaa olla oikean kokoinen.

Asennus ja perusmetalli

Kun olet päättänyt renkaan koosta, seuraava askel on päättää metallin ja kiven rakenteesta. Voit valita kulta-, valkokulta- ja platinatimanttisormuksista. Kun olet valinnut metallityypin, katsot haluttua parametria. Etsitkö esimerkiksi sormusta, jossa on vain solitaire, vai etsitkö sormusta, jossa on sivukiviasetelma?

Leikkaus ja värjäys

Timanttileikkaus on myös huomioitava asia. Valittavana on erilaisia ​​leikkauksia – prinsessaleikkaus, neliöleikkaus, soikea leikkaus, pyöreä leikkaus ja niin edelleen. Tässä vaiheessa sinun on mietittävä, mikä näyttää hyvältä puolella, jolla käytät sormusta. Toinen näkökohta, johon sinun tulee kiinnittää huomiota, on timantin väri. Ihanteellinen valinta olisi väritön timantti. Jos tätä ei ole saatavilla, läheinen väritön vaihtoehto olisi myös hyvä valinta. Mutta muista, että mitä parempi väri, sitä korkeampi hinta.

Selkeys ja karaatti

Koko on tärkeä. Yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista on kiven todellinen koko. Kiven koon kasvaessa kasvaa myös sen hinta eksponenttinä. Siksi voi olla hyvä idea kiinnittää enemmän huomiota selkeyteen ja väriin kuin timantin kokoon, varsinkin jos sinulla on budjetti. Timanttien kirkkausaste vaihtelee virheettömästä virheettömään. Silti virheettömät timantit ovat erittäin kalliita. Voit myös harkita IF- tai VVS1-luokitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *