Taotun lasin pinnoitteen ja pystyrenkaan taontarenkaan edut

By | 6 marraskuun, 2021

Metalleilla on tärkeä rooli teollisuudessa, kuten valmistus-, rakennus-, lento- ja autoteollisuudessa. Nämä alat vaativat erittäin joustavaa metallimuotoa erilaisten tarvittavien yksiköiden, kuten ajoneuvojen, ajoneuvojen ja muiden tärkeiden yksiköiden, valmistukseen. Tästä syystä takomisesta on tullut tärkeä prosessi metallien suulakepuristamisessa.

Takominen on prosessi, joka suoritetaan metallien muodostamiseksi tai muovaamiseksi. Tämä tehdään eri tavoilla, jotka ovat erilaisia ​​eri metalleille ja joita käytetään eri lämpötiloissa. Tämän prosessin suorittamiseen käytetään erilaisia ​​voiteluaineita, joista yleisimmät ovat MoS2, grafiitti, synteettinen ja lasi. Taontaprosessissa käytetään lasin voiteluaineita, koska ne ovat erittäin hauraita jopa korkeissa lämpötiloissa. Tästä syystä näitä lasin voiteluaineita käytetään kuumataontaprosessissa, joka suoritetaan 1300 celsiusasteen lämpötilassa ja lasketaan sitten 750 celsiusasteeseen.

Tämän prosessin aikana vesipohjaisille ja lyijyttömälle metallille muodostuu valelasipinnoite. Tämä lasikansi on kyllästetty korkealla voitelu- ja lämmöneristysominaisuuksilla. Siten niitä käytetään joidenkin erikoismetalliseosten, kuten titaanin, ruostumattoman teräksen, volframin ja nikkelin, takomiseen. Jotkut eduista, jotka tekevät tästä prosessista tärkeän taontavoiteluaineena lentokoneteollisuudelle, ovat:

– Tämä prosessi estää taottujen metallien hapettumisen. Siten se auttaa metalleista valmistettuja rakenteita säilyttämään alkuperäisen muotonsa ja estää niiden reaktion hapen kanssa.

– Se on erinomainen voiteluaine, koska se on muovin muotoinen korkeissa lämpötiloissa.

– Mikä tärkeintä, taottu lasi on ainoa voiteluaine, joka kestää niin korkeita lämpötiloja menettämättä tieteellisiä ominaisuuksiaan.

Ilmailu- ja avaruusteollisuudessa käytetty yleinen taontaprosessi on täydellinen rengasvalssattu taonta. Tässä prosessissa paksuun metallipalaan porataan reikä, joka muodostaa aasin muodon. Nämä palat rullataan sitten renkaaksi valssaus- ja puristusprosessin aikana. Renkaan halkaisija vaihtelee lyövän metallin määrän mukaan.

Nämä saumattomat rengassylinterit voivat olla litteitä tai sylinterimäisiä. Näiden kokoonpanojen korkeus vaihtelee puolesta tuumasta 9 jalkaan. Kaikki riippuu käytetystä laitteesta, ja siksi seinämän paksuus ja korkeus ovat verrannollisia. Kokonaissuhdealue on 1:16 alapuolella ja 16:1 yläpuolella, mutta tämä voi vaihdella mukautetun käsittelyn aikana.

Taontaprosessi on tärkeä metallien joustavuuden ja tangentiaalisen lujuuden lisäämiseksi, mikä tekee niistä sopivia painetta kestäville komponenteille, kuten lentokoneiden moottoreille, kytkimille, vaihteistoille, roottorin kiihdyttimille, laatikoille ja tiivistetyille levyille, paineastioihin, pyörän laakereihin, venttiilirungoille ja laipoille. . .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *