Symbolismi ja renkaan voima eeppisessä fantasiassa

By | 19 lokakuun, 2021

Vaikka sormus on pieni pala metallia, se on yksi tehokkaimmista ja menestyneimmistä fantasiakirjoituksessa käytetyistä symboleista. Miksi sormusta käytetään niin usein symbolina ja mitä se todella tarkoittaa?

Fantasia -sarjassa Thomas Covenant Chronicles Päähenkilö (Thomas Covenant) käyttää valkokultaista häänauhaa. Valkokulta heitetään outoon maailmaan, jossa se on harvinainen malmi, jolla on poikkeukselliset maagiset voimat. Mutta rengas merkitsee hänelle enemmän. Se symboloi myös syvää rakkautta ja omistautumista entiselle puolisolleen. Kultarenkaan todellinen merkitys näkyy tässä sisäisessä / ulkoisessa binaarisessa luonteessa. Mistä tämä symboliikka on peräisin?

Kultarenkaan symbolinen merkitys on helppo nähdä tutkittuasi sormuksen valmistusprosessia. Se alkaa kullalla, joka on kaunis ja hieman kiiltävä maasta otettuna, mutta ei mitään erityistä. Mutta jos käy läpi taonta, se tulee ulos prosessista kauniina ja puhtaana metallina. Jos teet siitä ikuisuuden yleisen symbolin (ympyrän), sinulla on jotain erityistä. Se on kulkenut tulen läpi (sanan todellisessa merkityksessä) ja tullut puhtaana ja kauniina, ja se on muodossa, joka edustaa ikuisuutta. Lopputulos on siis puhdas ja ikuinen. Eikö ole yllättävää, että käytämme kultarengasta avioliiton symbolina?

On helppo hypätä jostakin ominaisuudesta ulkoisesta maailmasta ihmisen sisäiseen maailmaan. Sormuksen kauneudesta ja puhtaudesta tulee jotain, jota ihminen työskentelee sisällä. Ja tämä on sisäinen kamppailu, jossa eeppinen fantasia on parhaimmillaan.

Useat teokset osoittavat tämän taistelun sisäisen itseni kanssa selvemmin Taru sormusten herrasta Vaikka päähenkilö Frodo saa suuren vallan renkaan, hänen taistelunsa tätä valtaa vastaan ​​on sisäinen taistelu. Onko hänellä voimaa ja tahtoa vastustaa tuomiaan kiusauksia? Pysyykö se puhtaana ikuisesti?

Kultaisen renkaan teema sisäisten halujen ja hahmojen torjumisen symbolina ei ole uusi fantasian teema. Se esiintyy Platonin teoksissa yli kaksi tuhatta vuotta sitten Tasavalta. Tässä työssä meille kerrotaan tarina Giges Ring. Sisällä paimen nimeltä Gyges astuu salaiseen luolaan ja löytää renkaan. Tämä tekee sormuksesta näkymättömän, kun laitat sen sormellesi! Mitä Gyges tekee? Hän antautuu renkaan valtaan ja pettää kuningattaren, tappaa kuninkaan ja tekee muita kauheita asioita. Tässä oleva rengas symboloi ajatuksiasi, mitä tekisit, jos sinua ei löydy toiminnastasi? Oletko väärällä puolella itseäsi? Menetätkö puhtautesi?

Puhtauden ja ikuisuuden fyysisistä ominaisuuksista kultarenkaassa on tullut eeppinen fantasiaromaani, joka symboloi ihmisen pyrkimystä saavuttaa samat ominaisuudet itsessään. Se on ollut genren päätuote yli kaksi tuhatta vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *