Silsahoidot

By | 14 lokakuun, 2021

Silsa on tarttuva ihosairaus, jonka aiheuttaa Dermatophyte -niminen sieni. Se leviää muodostaen rengasmaisen kuvion iholle, jossa on pyöreä ihottuma, joka on tulehtunut reunoista ja puhdas keskellä.

Vaikka uinti on hoidettavissa oleva sairaus, sitä ei pidä koskaan ottaa kevyesti tai jättää huomiotta. Jos sitä ei käsitellä, se voi levitä ja muuttua krooniseksi. Jos huomaat oireita, kuten kutinaa, polttamista, kuivuutta tai pyöreitä täpliä iholla, ota välittömästi yhteyttä lääkäriisi hoitoon.

Korvatyynyjen säännöllinen hoito kestää 2-4 viikkoa vakavuudesta riippuen. Yleisin hoito on levittää sienilääkkeitä, kuten mikonatsolia tai klooritatsolia, vaurioituneille alueille. Nämä voiteet ja monet sienilääkkeet ovat valmiita.

Koska voiteita ei voida levittää vaurioituneille alueille, kuten varpaankynsille tai päänahalle, suun kautta annettavia lääkkeitä voidaan määrätä yhdessä näille kehon osille suunniteltujen voiteiden kanssa. Päänahan matot ovat merkittävä syy hiustenlähtöön ja vaativat aggressiivista hoitoa.

Jos sienitauti kestää säännöllistä hoitoa, ota yhteys ihotautilääkäriin. On suositeltavaa ottaa suun kautta annettavia lääkkeitä erityisillä voiteilla sienien kasvun hallitsemiseksi tai pysäyttämiseksi. Suun kautta otettaviin lääkkeisiin liittyy yleensä sivuvaikutuksia, kuten ruoansulatuskanavan häiriöitä, epänormaalia maksan toimintaa ja vähentynyttä veren hyytymistä. Jos käytät haavauman tai GERD: n hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, ilmoita asiasta lääkärillesi etukäteen, koska se voi häiritä hoitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *