Sanarenkaat! Lämpimiä kiintymyksen symboleja 1500-luvulta lähtien!

By | 21 lokakuun, 2021

Mitä tämä lupaussormuksista johtuu? Ovatko ne jotain uutta vai ovatko olleet jo jonkin aikaa? Mitä ne tarkoittavat ja miksi teini-ikäiseni pukeutuvat näin? Jos olet koskaan miettinyt, mitä viha on, olet tullut oikeaan paikkaan!

Mikä sanasormus oikein on?

Kun sopimus tai vala solmitaan kahden ihmisen välillä, lupaussormus on koru, joka annetaan sitoutumisen merkiksi.

Kuulostaa melko yksinkertaiselta, eikö? No, ole varovainen, sillä kahden ihmisen välinen lupaus voi olla käytännössä mitä tahansa. On tärkeää, että molemmat osapuolet ymmärtävät selvästi sopimuksen tai lupauksen merkityksen. Esimerkiksi:

 • Yksiavioisuus: Lupaus pysyä uskollisina toisilleen.
 • Siveys tai nuhteettomuus: Lupaus, että he säilyttävät neitsyytensä avioliittoon asti.
 • Ystävyys: Lupaus sinetöidä ikuisen ystävyyden liitto.
 • Päihde tai raittius: Lupaus vapautua riippuvuudesta (alkoholi, huumeet, ruoka, uhkapelit jne.).
 • Uskonto vai kristitty: Lupaus siitä, että henkilö pysyy uskollisena uskolleen tai Jumalalle, jota hän ymmärtää.

Nämä ovat vain muutamia suosituimmista syistä antaa tai käyttää lupaussormusta.

Ennen kihlausta

Sanotaan, että suosituin syy kihlasormuksen antamiseen on ennen kihlausta.

Oletko edelleen hämmentynyt? Ennakkosuhde ei itse asiassa ole niin paha kuin miltä se näyttää. Jakaminen on aina ollut suosittua sana soi, jotta pari voi osoittaa sitoutumisensa toisilleen ennen kihlausta. Toisin sanoen tämä sormus on symboli lupauksesta tulevasta kihlasormuksesta.

Jos olet tarpeeksi vanha muistaaksesi ”seurata tasaisesti” jonkun kanssa, tällaisen lupaussormuksen antaminen on päivitetty versio eräänlaisesta jatkuvasta kävelystä. Promise Ringin symboliikka ei todellakaan eroa tytöstä, joka vuosia sitten käytti poikaystävänsä lukiosormusta ketjulla kaulassa tai poikaystävänsä kirjetakkia. Jos olet liian nuori ymmärtämään tätä vertausta, keskustele vanhemmillesi tai isovanhemmillesi, niin he voivat valaista sinua.

Tämä kihlausta edeltävä koeaika on hyvä tapa pariskunnille testata vedet ennen varsinaisen avioliiton solmimista. Jotkut saattavat pilkata tätä elettä ennen kihlausta. Avioerojen lisääntyessä tässä maassa voi kuitenkin olla viisasta aloittaa suhde hitaasti sen sijaan, että kiirehdit johonkin, johon et ole valmis.

Toinen hyvä uutinen tässä on, että kihlasormus on paljon pienempi kuin kihlasormus. Se on loistava vaihtoehto pariskunnalle, joka ei tällä hetkellä halua kuluttaa omaisuutta sormukseen, mutta haluaa silti selittää suhteensa toisilleen.

Kuinka käyttää sanasormusta – mikä sormi, mikä käsi?

Periaatteessa tämä on henkilökohtaista mieltymystä, mutta valitsemasi sormi ja käsi voivat riippua täysin sormuksen tyypistä ja joissakin tapauksissa vakuuden tyypistä. Esimerkiksi irlantilaisella Claddagh-renkaalla voi olla useita merkityksiä riippuen siitä, miltä se näyttää:

 • Vasemmalla puolella pukeutunut omistaja lupasi rakkautta ja uskollisuutta.
 • Ihmisen sydän, jonka sydän on puettu oikealla kädellä ulospäin katsoen, on vapaa.
 • Sydän käännetään ylösalaisin ja asetetaan oikeaan käteen, ja Geyan sydän otetaan pois.

Jos vaihdat ystävyyssormuksia, voi olla viisasta käyttää sormusta oikeassa kädessäsi, jotta vältytään romanttisista siteistä. Voit jakaa ystäväsi kanssa monia erilaisia ​​sormuksia, jotka ovat sinulle järkeviä. Esimerkiksi hauska loma, jolle menet, tai rakkaus tiettyyn harrastukseen tai eläimeen. Paras ystäväni ja minä jaamme rakkautemme kissoja kohtaan. Siksi ostimme yhteensopivia kissankissasormuksia, timanttipinnoitettua kultaa, ei vähempää! Nämä sormukset ovat erityisiä vain meille ja symboloivat ystävyyttämme.

Useimmille ihmisille sormuksen kantaminen vasemman käden nimetön sormessa tarkoittaa jonkinlaisen tärkeän velvoitteen täyttämistä.

Jos lupaus on ennen kihlausta, monet parit päättävät käyttää sormusta vasemman käden nimetön sormessa. Sitten kun varsinainen kihlasormus tai vihkisormus on saatu, sormus siirretään oikeaan käteen.

Vastaavasti yksiavioisuuteen tai uskollisuuslupaukseen vaihdettua sormusta pidetään vasemman käden nimettömässä sormessa symboloimaan käyttäjän sydämen ottamista.

Mistä lupaussormus tuli?

Sormukset itsessään ovat olleet symbolisia tuhansia vuosia. Ympyrällä ei ole alkua eikä loppua, ja se on voimakas ikuisuuden symboli.

Oletko koskaan kuullut mustasta sormuksesta? 1500-luvun Englannissa leikkaamattomat timantit asetettiin renkaisiin ja rakastajat vaihtoivat niitä. Näiden naarmurenkaiden omistajat käyttävät timanttien pisteitä kaivertamaan (tai ”raapumaan”) toisilleen romanttisia kirjoituksia lasiin, peileihin tai ikkunoihin.

Toinen suosittu sormus, joka vaihdettiin Shakespearen aikana, oli nimeltään Posey Ring. Posey-sormuksissa on runollisia ilmaisuja tai tärkeitä päivämääriä käyttäjälle.

Sanojen käyttämisellä ihon vieressä uskotaan olevan maaginen vaikutus. Nämä symboliset sanat voidaan kaivertaa renkaan reunaan tai sisäpuolelle, tai ei ole oikeaa tai väärää tapaa tehdä se kummallakaan puolella!

Posey-sormukset ovat romanttinen tapa ilmaista rakkautta ja niihin on kaiverrettu kauniita sanoja. Ei ole yllättävää, että ranskalaiset poseeraukset ovat erittäin suosittuja, koska ranskan sanotaan olevan rakkauden kieli. Jotkut erityiset ilmaisut sisältävät:

 • A Ma Vie De Coer Entier – Koko sydämeni loppuelämäni ajaksi
 • A Vila Mon Coer, Gardi Li Mo – Tämä on sydämeni, suojele sitä hyvin
 • Sevgim – Sevgim
 • Autre Ne Veuil – Ei kukaan muu kuin sinä
 • De M’Amoure Soiez Sure – Varmista, että rakastan sinua

No, ehkä ranska ei ole sinun asiasi – entä yksi niistä:

 • Gaeli – Anam Cara – Ruh Dostu
 • Englanniksi – I Am My Beloved’s & My Beloved Is Mine
 • Latinaksi – Semper Amenus – Rakkautemme on ikuista
 • Saksaksi – Mine Genyst – Sydämeni
 • Hepreaksi – Mazel Tov – Avioliiton menestyksen rengas
 • Christian – Menin naimisiin tämän sormuksen kanssa
 • Italialainen – Mani In Fede – Hands in Faith Together
 • Espanjaksi – No Tengo Mas Que Darte – Minulla ei ole muuta annettavaa sinulle kuin sydämeni

Käytä mielikuvitustasi ja kirjoita oma Posey!

Poseyn sormussanojen lista on loputon! Jos todella haluat ”vauhtia” elämäsi rakkauden, löydä erityinen ilmaisu, joka on järkevä vain teille kahdelle. Erityinen sormus, johon on kaiverrettu jokin asentoistasi, olisi sinulle erittäin romanttinen tapa jakaa vilpittömimmät tunteesi erityisen henkilön kanssa, jota arvostat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *