Rikotut lupaukset "Sanarengas"

By | 1 marraskuun, 2021

Olin kolmen tuhman serkun kanssa, ja he sanoivat, että tapasimme ihanan nuoren naisen, joka oli lapsuuden ystävä. En ollut koskaan tavannut häntä aikaisemmin, joten aloin kysyä yleisiä kysymyksiä tutustuakseni häneen paremmin. Eräs serkkuni keskeytti keskustelumme ja kysyi vitsillä, voisiko hän auttaa, koska hän halusi asua naisen kanssa.

Hän vastasi nopeasti, että hän oli kielletty, hyväksytty ja täysin kiireinen. Tuike silmissään, hän kohotti vasemman kätensä näyttääkseen häikäisevän sormuksen keskisormessaan. Vakavasti, luulin hänen olevan ainakin perinteisesti naimisissa.

Mietin, oliko hän naimisissa, koska minusta tuntui, että hän oli liian nuori. Hän kertoi minulle, että hänen poikaystävänsä ei ollut vielä käyttänyt tarvittavia perinteisiä oikeuksia, jotka pakottaisivat hänet haastamaan oikeuteen, mutta että hän oli ”luvannut”. Olin järkyttynyt siitä, että herrasmies uskoi lupaukseen täysin, riippumatta mahdollisuudesta, että hän rikkoisi sen.

Ennen kuin ehdin sanoa sanaakaan, seurassani kuuluneet nuoret miehet huusivat yhteen ääneen laulaen suosittua ylistyslaulua. ”Hän lupasi, ettei hän koskaan epäonnistu, palvoisin häntä, palvoisin häntä. Hän lupasi, ettei hän koskaan epäonnistu, hänen uskollisuutensa oli enemmän kuin koskaan, hänen uskollisuutensa oli enemmän kuin koskaan.” Me kaikki nauroimme ja lapset jatkoivat hänen kiusoittelua. Hän suuttui ja kertoi nuorille, etteivät he tienneet mitä oli tapahtumassa.

Hän lisäsi, että he olivat kateellisia ja puolustivat kiivaasti rakastajansa loputonta rakkautta häntä kohtaan. En tiedä miten tarina päättyy, mutta rukoilen, että se päättyisi onnellisesti ikuisesti ja että herrasmies pitää ”lupauksensa” ohjata hänet käytävään. Vaikka se tuntui minusta tuolloin naurettavalta, tiedän, että jos hänen rakastajansa rikkoo lupauksensa, tilanne ei ole hauska.

Kun kävin avioliittoneuvonnassa, olimme mieheni kanssa niin varmoja, että olisimme varmasti yhdessä. Päätimme ja kävimme läpi kaikki tarvittavat prosessit. Jäljellä oli vain muutama päivä ja meille jäi vain perinteinen hääseremonia ja sitten itse häät. Kritiikkiseremonia oli off-road, ilmoitettiin kirkossa, ja kutsut olivat jo ohi.

Eräänä päivänä neuvolassa viisas pappi teki meille selväksi, että häävalan vaihdon jälkeen jokainen meistä voi muuttaa mieltään, kunnes avioliitto julistettiin. Mietimme, eikö kukaan meistä aikonut muuttaa mieltään, vai olinko väärässä? Ikään kuin vastauksena kysymykseeni mieheni sanoi papille, ettei hän muuttaisi mieltään.

Sanoin hänelle, ettei minulla ollut suunnitelmia muuttaa mieltäni. Hän hymyili meille ja antoi esimerkkejä pareista, jotka muuttivat mielensä muutama päivä ennen häitä. Jotkut olivat jo tehneet ilmoituksia seurakunnassa ja lähettäneet kutsuja. Silti jotkut jäivät yksin alttarille. Heidän suloiset lupauksensa toisilleen rikottiin heidän silmiensä edessä. Siitä lähtien olen ollut sen ajatuksen takana, että mitä tahansa voi tapahtua matkalla alttarille.

Boyz II Miesten kuuluisa laulu valloitti monien ihmisten sydämet, koska sen sanat lupasivat loputonta rakkautta. ”Vannon kuun ja taivaan tähtien nimeen, että olen siellä, ja vannon, että olen siellä kuin varjo vieressäsi, hyvässä tai pahassa (hyvässä tai pahassa). Rakastan sinua jokaisella tahdilla. sydämeni, kunnes kuolema meidät erottaa, ja vannon, vannon, jos luet tämän laulun, olen varma, että laulat edelleen, jos muistat sanat.

Kukapa ei rakastaisi tällaisia ​​suloisia sanoja, joita tukevat lupaukset, kunnes kuolema meidät erottaa? On kuitenkin turvallisempaa uskoa sellaisia ​​sanoja, jotka on puhuttu monien todistajien edessä ja Jumalan edessä hääalttarilla. Lupaukset ovat kauniita, mutta ne voidaan rikkoa, itse asiassa ne yleensä rikotaan. Etkö muista aikaa, jolloin olit niin varma, että pidät lupauksesi, mutta rikoit sanasi ja yllätit itsesi? Toisin sanoen kiroilu ei täytä lupausta.

4. Moos. 23:19 kertoo meille, että Jumala ei ole ihminen, vaan valehtelija tai ihmisen poika muuttaakseen mielensä. Hän sanoi ja ei tee? Vai puhuuko hän eikä tee? Tämä tarkoittaa, että mies tai nainen voi valehdella tai muuttaa mieltään, mutta Jumala ei riko lapsilleen antamiaan lupauksia. Hän on ainoa mainittu henkilö, koska hän todella teki sen, mitä lupasi tekevänsä. Psalmissa 138 kuningas Daavid sanoi Herrasta: ”Koska olet korottanut sanasi kaiken nimesi yläpuolelle.”

Siksi Jeesus varoittaa meitä Matteus 5:33-37: ”Älkää vannoko taivaan kautta, koska se on Jumalan valtaistuin eli maa, koska se on Hänen jalkojensa alla, tai Jerusalem, koska se on suuren Kuninkaan kaupunki. Ja älä vanno päätäsi, koska et voi tehdä hiuksista valkoisia tai mustia. Olkoon se vain ”kyllä” tai ”ei”; kaikki muu tulee pahasta. .

Ei ole harvinaista nähdä monet naimattomat naiset pukeutuvat rakastajiensa kihlasormuksiin, jotka lupaavat mennä heidän kanssaan naimisiin tulevaisuudessa. Jotkut jopa käyttävät sitä vihkisormessaan estääkseen muita kilpailijoita. Mikä vaarallinen työ! Entä jos lupaus rikotaan ja kaikki hyvät miehet, jotka luulevat sinun olevan naimisissa, eivät uskalla lähestyä sinua? Mitä jos mies, joka voisi tehdä sinut onnelliseksi, ohittaisi toisen sinkkunaisen, jolla ei olisi sormusta sormessa?

Saarnaaja 5:4-5 sanoo: ”Kun teet lupauksen Jumalalle, älä viivytä sen täyttämistä, sillä Hän ei mielisty tyhmiin; pidä lupauksesi. Parempi on olla tekemättä lupaa kuin tehdä lupaus.” Tämä jae osoittaa, että olemme ihmisinä väärässä, ja toistaa, että on parempi olla tekemättä lupausta tai lupausta kuin tehdä niin ja olla täyttämättä sopimuksen loppua. Jos me ihmisinä pystymme rikkomaan Jumalan liiton seurauksistamme huolimatta, eikö ole helppoa rikkoa lupauksiamme ihmisille?

Loppujen lopuksi on monia tekosyitä, joita voidaan käyttää kumppanille antaman lupauksen rikkomiseen. Ikään kuin äitini ei pitäisi sinusta, hän käyttää fiksuja tekosyitä rikkoakseen sanansa. Jotkut jopa kertovat kumppanilleen, etteivät he ole samaa mieltä vanhempiensa heimoeroista tai että heillä on kirkas unelma, joka piinaa heitä, jos he menevät naimisiin.

En valaise lupauksia, joita aiomme pitää, päinvastoin, rikon lupaukset, jotka rikkovat monet naiset. Joskus pahoinvointi ja turhautuminen ovat tarkoituksella suunnittelemattomia. Ihminen voi olla vakava, kun hän lupaa paratiisin maan päällä. Älkäämme kuitenkaan unohtako 4. Moos. 23:19:ää, joka osoittaa, kuinka ihmisellä on taipumus muuttaa mieltään. Äkilliset tunteet voivat olla epämääräisiä ja niihin täysin luottaminen voi olla tuskallista.

Rakkauden ja romanssin maailmassa miehet tekevät jatkossakin lupauksia naisille. Jotkut täyttävät nämä lupaukset, ja jotkut rikkovat ne syystä tai toisesta. Naiset lupaavat edelleen miehille, jotka eivät ryhdy vakaviin toimiin mennäkseen heidän kanssaan naimisiin. On meidän tehtävämme pitää mielessä, että ihmisten lupaukset voidaan rikkoa, toisin kuin Jumalan lupaukset.

Tällä ymmärryksellä voimme rukoilla Jumalaa tekemään tahtonsa elämämme puolesta. Muistuttamalla häntä lupauksista, jotka hän on antanut meille sanassaan, ja siitä, että hän ei voi valehdella. Joten kehotamme sinua välittämään sydämelliset toiveesi hänelle. Lupaussormukset ovat kauniita rakkauden symboleja, ja monet pitävät niitä houkuttelevina. Mutta paljain sormin naisen jatkuvan rukouksen näkymätön sinetti on parempi kuin symbolinen lupaus, joka voidaan rikkoa.

Kun parisuhteessa olevan sinkkunaisen sormet ovat paljaat, mies tietää, että hän vetää puoleensa muita, jotka saattavat toteuttaa lupauksensa nopeammin ilman merkkiäkään viivytyksestä. Hän valmistautuu haastamaan rakastamansa naisen oikeuteen. Naisella, joka jatkuvasti rukoilee Jumalaa toteuttaakseen unelmansa elämästä, ei ole mitään todistettavaa maailmalle. Jumala varmasti todistaa ympärillään olevalle maailmalle, että hän on Jumala, joka ei valehtele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *