Nath: Perinteinen intialainen nenäsormus

By | 28 lokakuun, 2021

Nenää pidetään yleensä elimenä, jota käytetään vain hajuun ja hengitykseen. Mutta Intiassa nenällä on joitain emotionaalisia, seksuaalisia ja romanttisia merkityksiä intialaisen kulttuurin yhteydessä.

Nath: Mitä ja miksi?

Nath tai nenäsormus on tärkeä osa intialaisen morsiamen ulkoasua. Kulta, jota pidetään lähes aina puhtaimpana metallina, työnnetään yleensä vasempaan sieraimeen. Morsian käyttää sitä yleensä kultaketjun kanssa, joka kiinnitetään joko hiuskimppuun vasemman korvan takana (lisätueksi, kun nath-koriste on painava) tai osaan vasemmasta korvakorusta. Muut perhejuhlat, kuten lapsen syntymä, uskonnolliset seremoniat ja muut juhlat, ovat myös naimisissa olevien naisten arvoisia. Nenäkoristeita on kahdessa muodossa: nath (rengas) tai phul (yksinkertainen lanka). Joillakin alueilla molemmat sieraimet on lävistetty.

Kaikista kehon eri osien koruista ja koristeista nenäkoristeiden uskotaan olevan houkuttelevimpia ja lumoavimpia. Intialaisten avioliittoperinteiden mukaan nath on myös morsiamen neitsyyden symboli. Siten, kun neitsyttytön kukka on leikattu, sitä kutsutaan symbolisesti ”nathiksi” suurimmassa osassa Intian niemimaata. Uskotaan, että vanhin vedalainen lääketiede, Ayurveda, yhdistää sieraimet naisen sukuelimiin. Nenäkoristeilla uskotaan olevan tieteellisiä etuja niitä käyttäville naisille. Ilmeisesti nenän lävistäminen nenätikkujen tai -renkaiden käyttöä varten suojaa myös naisia ​​lukemattomilta nenätulehduksilta. Nenälävistykset on tarkoitettu helpottamaan synnytystä ja vähentämään kouristuksia ja epämukavuutta kuukautisten aikana. Vasen puoli on lävistetyin Intiassa, koska se liittyy Ayurvedassa (intialainen lääketiede) naisten lisääntymiselimiin.

Lävistykset ja erilaisia ​​koruja

Kokeneiden jalokivikauppiaiden on luotettava lävistää nenä tai korvat. Koskettamalla ihoa nämä asiantuntijat voivat selvittää, ovatko hermot kulkeneet lävistettävän erityisen osan läpi. On tärkeää, että korvan tai nenän lävistyksen yhteydessä ohimenevä hermo ei vaurioidu tai vaurioidu millään tavalla, joten lävistyksessä on oltava tarkkana.

Intiassa nenäkoristeita on saatavilla useissa eri malleissa ja muodoissa – herkistä jalokivinastoista, jotka on sijoitettu sieraimen kaareutuvaan osaan, tai suurista renkaista, jotka ympäröivät poskea herkkäkoruilla ja riipuksilla, tai yksinkertaisesti heiluvista helmistä. ne vain koskettavat ylähuulilinjaa. Maharastrilaiset käyttävät isompaa mangonmuotoista nenärengasta, jota koristavat raskaita helmiä, jotka roikkuvat leukaan asti!

Intian pituudelta ja leveydeltä, kiinteänä osana perinteisiä hääkoruja, monissa aristokraattisissa perheissä on morsian käyttämiä perillisiä häissä tai nuoriparien erityisissä tilaisuuksissa. Varallisuudestaan ​​​​riippuen tämä koriste on koristeltu jalokivillä tai jalokivillä. Nathin koko määrittää myös morsiamen perheen sosioekonomisen aseman.

Nämä korut valmistetaan eri tavalla Intian eri maakunnissa. Tamil Nadun ja Karnatakan nenäkoristeita kutsutaan mukhuttiksi, ja morsiamen vivaahin aikana käyttämissä koristeissa on perinteisiä kuvioita, jotka jäljittelevät lootuksen kukkaa ja herkkää joutsenta. Nämä koristeet valmistetaan yleensä jalo- tai puolijalokiveistä riippuen taloudellisesta ja sosioekonomisesta tilanteestasi. Vaikka timantti on valittu helmi – puhtautensa vuoksi, topaasin valitsevat myös ne, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa timanttia. Rajasthanin naiset käyttävät nathuria, pientä kulta- tai hopeasormusta jalokivillä, ja bhauriyalla on hieman erilainen kukkakuvio. Laung on perinteinen ja yleinen neilikan muotoinen nenätanko, kun taas Iatkan on sierainten väliin ripustettu pieni riipus roikkuvan luonteensa vuoksi. Uttar Pradeshissa sitä koristavat kaksi helmiä ja roikkuvat helmet, jotka symboloivat runsautta ja vaurautta. Punjabi-morsian käyttää shikarpuri-nathia – pieniä lintuja, mangoja, lehtiä, kukkia, helmiä jne. mukaan lukien 20-25 kultasormusta, jotka on sidottu kuvioilla tai koruilla. Pullakku on eräänlainen nenärengas, joka on yleisempi Etelä-Intiassa (Bulaag pohjoisessa). Se on pääasiassa riipus, joka roikkuu sieraimien väliseinästä – septumista ulottuvasta osasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *