Muuttaako muutos urasi kolmen renkaan etikaksi?

By | 31 lokakuun, 2021

Jokainen reagoi odottamattomaan muutokseen eri tavalla. Jotkut hyväksyvät tämän. Toiset häiritsevät häntä hinnalla millä hyvänsä. Ja useimmat meistä ovat keskellä.

Vuosikymmenten kokemuksellani HR:stä, uravalmennuksesta ja konsultoinnista voin sanoa, että on korvaamatonta oppia reagoimaan positiivisesti uramme muutoksiin – irtisanomisista uusiin prosesseihin. Jos haluat olla tähtiartisti urallasi, sinun on opittava työskentelemään tehokkaasti muutoksen kanssa.

Mutta tehdäksesi sen, sinun on ensin kyettävä tunnistamaan nykyiset muutoskäyttäytymisesi – miten reagoit muutokseen luonnollisesti – ja sen mukanaan tuomat edut ja haitat. Vasta sitten voit katsoa rehellisesti, miten käsittelet muutosta, ja määrittää, mitä sinun on tehtävä rakentaaksesi paremmin itseäsi menestyäksesi seuraavan kerran, kun muutos tulee tiellesi.

Tutkimuksen avulla kehitin online-arvioinnin, jossa tunnistettiin viisi muutoskäyttäytymisprofiilia ja loin 20 kysymyksestä koostuvan kyselylomakkeen, jotka määrittelivät reflektoimasi profiilin. Tässä on lyhyt esittely jokaiselle – mikä edustaa sinua parhaiten? Kuinka hallitset käyttäytymistäsi eri tavalla, jotta sinusta tulee muutoksen tähti?

Huimapäinen

Daredevils ovat energisiä ihmisiä, joiden täytyy ilmaista itseään. Työympäristössä, joka ravitsee ja keskittää energiaansa, he voivat olla vastustamattomia kasvun, laajentumisen ja liiketoiminnan positiivisen kehityksen voimia. He tarvitsevat kuitenkin huomiota, jotta he voivat siirtyä ideoihin muutoksen hallintaan.

Aslan Tamer

Kun muutos tehdään, leokouluttajat haluavat rakennetta – ja jos eivät, he luovat sen. Kun äärimmäisiä muutoksia tapahtuu, he turhautuvat ja etsivät selkeää toimintasuunnitelmaa. Leoopettajien on kuitenkin tunnettava olevansa valtuutettu, muuten he saattavat olla haluttomia tekemään muutoksia.

Jonglööri

Jonglöörit punnitsevat aina vaihtoehtoja ja keksivät ”mitä tahansa” skenaarioita. Tämä auttaa heitä tuntemaan olonsa valmiimmaksi muutoksen mukana tulevaan tuntemattomaan. Kun he kamppailevat muutoksen kanssa, he viettävät paljon aikaa suunnan tulkitsemiseen, piilotetun merkityksen etsimiseen ja yrittäessään selvittää, mitä se merkitsee heille (tai heidän tiimilleen), tuhlaamalla aikaa, kun he eivät voi.

Nuorallatanssija

Köysikellot ovat luonnollisesti skeptisiä. Heidän on täytynyt löytää tasapaino joidenkin erittäin hienojen linjojen välillä vuosien varrella, ja he haluavat kovia faktoja tukemaan kaikkia jo toimivia muutoksia. Kun he pyrkivät täydellisyyteen, heidän on istutettava jokainen askel lujasti ennen kuin harkitaan seuraavaa.

Painonnosto

Painonnostajat tekevät usein käytännön raskasta työtä organisaatiossa. Heillä on joko menneisyys tai heistä on tullut niche-ammattilaisia ​​roolissaan tai toimialallaan. He haluavat sanoa mielipiteensä ja jakaa edessä olevat haasteet. Kun uusi muutos mainitaan ensimmäisen kerran, painonnostajat pitävät usein parantavana toteuttaa se, kunnes he ovat vakuuttuneita ideoidensa tärkeydestä.

Valinta on sinun – hallita muutosta ja tulla tähtiesittäjäksi tai vastustaa sitä ja missata mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *