Muuta sormusten kokoa: Useimpien renkaiden kokoa voidaan muuttaa

By | 31 lokakuun, 2021

Ihmiset muuttavat renkaiden kokoa eri syistä. Joillekin se on painonpudotusta tai painonnousua, kun taas toisille se on yksinkertaisesti kykyä laittaa sormus toiseen sormeen. Koon muuttaminen on hyvin yleistä, ja se voidaan tehdä useimmissa renkaissa, mutta on joitain poikkeuksia. Jotta ymmärtäisit paremmin, milloin mittauksia voidaan tehdä ja milloin ei, on välttämätöntä ymmärtää prosessi.

Pienennä rengasta

Sormuksen koon pienentäminen on erittäin helppoa kultasepän toimesta. Sormuksen pienentämiseksi kultasepän on leikattava pieni pala teippiä. Rengas on tämän jälkeen vaihdettava haluttuun pyöreään muotoon ja se voidaan juottaa uudelleen yhteen. Jalokivikauppiaan tulee tehdä hitsaus, joka on käytännössä näkymätön, ja sen jälkeen kiillotettava ja tasoitettava niin, ettei mittojen merkkejä ole näkyvissä.

Tätä menetelmää voidaan helposti käyttää sormuksissa, joissa on suora kahva tai nauha. Sormukset, joissa on koristeellinen tai kokonauhakuvio, on rakennettava uudelleen vaa’alla. Joskus koristeltuissa sormuksissa on tilaa, jonka kokoa voi muuttaa. Tätä aluetta käytetään kuitenkin yleensä renkaan suurentamiseen pienemmän sijasta.

Joissakin sormuksissa on koruja nauhan molemmilla puolilla tai ne ovat alle puolet nauhan kanavatyylistä, ja saattavat vaatia kultasepän poistamaan jalokivet ennen mittausten tekemistä. Se riippuu parametrista ja mallista. Sormusten pienentämiseksi timantteja tai jalokiviä voidaan siirtää tasapainottamaan sormusrakennetta.

Jotta sormus olisi isompi

Sormuksen kokoa voi suurentaa kahdella tavalla. Kun haluat tehdä sormuksesta hieman isomman, joskus kultaseppä voi pidentää sormusta haluamaasi kokoon. Jos koko kasvaa puoleen tai enemmän, rengas on leikattava ja juotettava ylimääräinen lanka tai teippi. Jos sinun on vaihdettava jalokivikauppiaan herkkäkuvioinen sormus tai sormus, jossa on jalokiviä nauhan kummallakin puolella, mittaus voi olla ongelma. Jalokivikauppias keskustelee kanssasi vaihtoehdoista, jotka voivat sisältää parametrin muuttamisen.

Älä muuta renkaiden kokoa

Sinun ei pitäisi yrittää mitata uudelleen renkaita, joissa kanavan kivet ovat yli puolet kaistasta. Jos sormuksessa on monimutkainen rakenne tai tietyntyyppisiä jalokiviä, jotkut kivet on ehkä poistettava ja rakennettava uudelleen ennen renkaan koon määrittämistä. Jos sormus on antiikki tai vanhempi valkokultasormus, korjausalueen ympärillä voi olla värimuutoksia. Jalokivikauppiaan ei aina ole mahdollista tietää värjäytymisen syytä. Useimmat jalokivikauppiaat tekevät kaikkensa minimoidakseen sormuksen juonteita tai värimuutoksia. Tämän huomaa yleensä vain suurennuslasia käytettäessä. On tärkeää keskustella vaihtoehdoista jalokiviliikkeen kanssa.

Kelttiläisistä sormuksista, joissa on kuviointi nauhan ympärillä, voidaan tehdä hieman suurempia tai pienempiä kuviota vääristämättä. Merkittävän määrän lisääminen tai vähentäminen ei yleensä onnistu ilman kuvion vääristymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *