Mikä on sormuksen koko ja miksi se latautuu?

By | 16 lokakuun, 2021

Jotkut sivustot tarjoavat sormuksia, mutta älä koskaan mainitse sormuksen kokoa! He eivät anna sinulle ehdotuksia renkaan mittaamisesta tai tekemisestä, koska se vaatii korkeampaa asiakaspalvelua kuin ”matkapuhelimen myyjä” haluaa kärsiä. Jos esimerkiksi tilaat timanttisormuksen etkä voi valita kokoa, et todellakaan tiedä sopiiko ostamasi sormus sormellesi! Jos se on uuden naisen sormus, se on todennäköisesti kooltaan 6–7, mutta se voi vaihdella täysikokoisena joka puolelta. Jos vanha asiakas palauttaa sormuksen myyjälle, se voi olla minkä kokoinen tahansa, koska asiakas oli luultavasti oikean kokoinen sormelleen. Uusia miesten tyylisiä sormuksia valmistetaan yleensä 10 tai 11 kokoa, mutta tämä ei silti ole tarkka koko. Voit määrittää sormuksen koon lataamalla hyödyllisen asiakirjan Viridian Gold -sivustolta tai menemällä paikalliseen koruliikkeeseen ja tarkistamaan sen puolestasi.

Nyt jos tehdä Jos ostat ylimitoitetun sormuksen muulta kuin palveluntarjoajalta, sinun on vietävä se korumyymälään tai korjaamoon ja hankittava koko. Sormuksesta riippuen se voi maksaa 25 dollarista 100 dollariin, kertoo yksi ostoskeskuksen korikorjaamoista Fast Fixissa. 25 dollarin luku koskee sormusta, joka on vain ”venytettävä”, kuten yksinkertainen keltainen-kultainen häänauha. Useimmat renkaat tarvitsevat kuitenkin kehittyneemmän mittausmenetelmän, kuten alla on kuvattu.

Jalokivikauppias (en puhu vain korumyymälän omistajasta, puhun todellisesta mestarista) tekee sormuksen koon jalokoneen koneella. Ensinnäkin renkaan kahva leikataan alhaalta (renkaan alla). Muuten, kultapöly on myrkyllistä hengitettynä, joten jalokivikauppiaiden on oltava erittäin varovaisia ​​suojaamaan keuhkojaan pölyn hengittämiseltä. Jos rengas pienenee, kultaseppä leikkaa varren uudelleen poistaakseen ylimääräisen materiaalin kahvasta. Sitten hän asettaa renkaan tuurnalle (kartiomainen kiinteä metallinen ”sormi”, joka on vuorattu suurimman renkaan kokoon) ja sulkee raon kääntämällä renkaan ympyräksi, jolloin rengas pienenee. mittaus Jos rengas on suurennettu, jalokivikauppias käyttää myös karaa avatakseen renkaan haluttuun kokoon ja aseta sitten sormuksen kanssa samaa metallityyppiä oleva ”pistoke”.

Tämän jälkeen, jos käytetään rengaskahvan päitä, ne on juotettava yhdessä pistokkeen kanssa. Juotteena käytetään liitosta, joka on yhteensopiva rengasmetallin kanssa, mutta jonka sulamispiste on alhaisempi kuin rengasmetallin itse. Esimerkiksi 14K kultajuotos on edelleen 14K kultaa, mutta 14K kultarengas käyttää eri seosta, joka saa sen sulamaan alemmassa lämpötilassa kuin se itse. Rengaskahva kuumennetaan ja juotteen annetaan sulaa ja virrata onteloon, joka yhdistää molemmat päät kovettumisen jälkeen. Tarvittaessa renkaan koko säädetään varovasti oikeaan renkaan kokoon asettamalla se karan päälle ja käyttämällä vasaraa.

Nyt juote ja tulpan paksuus poistetaan viilalla, joka vastaa renkaan muotoa. Ja lopuksi rengas saa kirkkaan kiillon. Jos sormus on valkokultaa, se pinnoitetaan uudelleen rodiumilla uuden ulkonäön palauttamiseksi (jotkut uudet valkokultaseokset eivät tarvitse päällystetty rodiumilla). Äskettäin luotu sormusyhdistelmä ei ole täysin näkyvissä paljaalla silmällä, ellei jalokivikauppias ole huolimaton tai kokematon!

Toinen mittausmenetelmä, jota voidaan käyttää vain yksinkertaisissa, koristamattomissa nauhoissa, on venyttää rengasta (suurentaa sen kokoa) tai heiluttaa sitä (pienentää kokoa). Tällä tekniikalla ei leikata tai juottaa, mutta sitä voidaan käyttää vain yhteen tai kahteen koon muutokseen. Tässä menetelmässä rengas ensin hehkutetaan eli kuumennetaan korkeaan lämpötilaan ja jäähdytetään sitten kontrolloidusti. Tämä löysää renkaan metallirakennetta (se ”kovettuu” ajan myötä) ja tekee siitä joustavamman (pehmeän). Jos haluat lisätä kokoa, rengas lepää työkalulla, joka painaa kevyesti kasvoja ja saa metallin venymään. Koon pienentämiseksi käytetään toista työkalua, joka pakottaa metallin vähitellen sopeutumaan karan pienempiin osiin – sitten rengas muotoillaan uudelleen tällä menetelmällä tuotetun säiliön taipumisen estämiseksi. Ja lopuksi uudelleenkokoinen rengas saa kirkkaan kiillon. Jos se on valkokultaa, se päällystetään uudelleen rodiumilla.

Voit siis nähdä, että tämä prosessi vaatii paljon taitoa ja kokemusta, mikä selittää tarpeen latautua hieman enemmän, jotta renkaasta tulee sormesi kokoinen! Viridian Goldilla näet aina ylimääräisen mitattavan summan sormuksen koon valintavalikosta valitsemasi sormuksen koon vieressä. Tämä summa lisätään, kun sormus asetetaan ostoskoriin. Jos tarvitset sormuksesi kokoa 1/2, 1/4 tai 1/8, soita meille ja anna meidän vastata tarpeisiisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *