Mikä on rannekellon käytön historia?

By | 20 lokakuun, 2021

Kun katsomme rannekelloja hyvin yleisenä asiana, ihmiset eivät yleensä tiedä miksi käytämme kelloa tai käytämme sitä vasemmalla kädellä. Syy tähän löytyy rannekellon historiasta.

Alkuperäisen laitoksen keksimisen jälkeen 1500 -luvulla keksittiin rannekellot, koska niitä ei ollut mahdollista valmistaa ennen alkuperäisen keksinnön keksimistä. Vuonna 1868 Patek Philippe keksi kannettavan kellon, joka oli tarkoitettu naisen rannekelloksi. Sitä pidettiin koruna ja siksi se oli ”epäinhimillistä”, joten miehet eivät käyttäneet niitä.

Vuonna 1904 lentäjäystävä kuitenkin pyysi Cartieria tekemään kellon, jota voitaisiin käyttää lennon aikana. Hän keksi Santosin rannekellon, joka oli ensimmäinen miesten rannekello ja joka oli suunniteltu käytännölliseksi. Näistä tuli erittäin suosittuja ensimmäisen maailmansodan aikana, koska upseerit pystyivät helposti käyttämään niitä, toisin kuin taskut, jotka olivat hankalia.

Koska kellot on suunniteltu käytännölliseksi työkaluksi, jota miehet voivat käyttää työskennellessään, oli ymmärrettävää, että ne on suunniteltu käytettäväksi vasemmalla kädellä, koska useimmilla ihmisillä on oikea käsi, mikä helpottaa molempien käsivarsien pitämistä ja näkemistä. Samaan aikaan.

Lisäksi koska rannekellot piti ensin kääriä, niitä pyöritettiin vasemmalla kädellä ja pyörivä solmu ulospäin, jotta käyttäjä voi helposti sulkea sen oikealla kädellään eikä vaikeuttaa väärän käden käyttöä.

Toinen syy käyttää rannekelloa vasemmalla kädellä on, että kello ei rikkoudu helposti. Koska käytämme oikeaa kättämme useimpiin tehtäviin, jos käyttäisimme kelloa oikealla kädellä, osuisimme väistämättä siihen monilla asioilla ja rikkoisimme sen nopeasti.

Lopuksi on mahdollista, että kello, jota varten käsi on tehty, perustui yksinomaan rannekellon ensimmäisen keksijän tahtoon.

Koska mitä tahansa, ihmiset käyttävät nykyään kelloja kädessään, mikä tuntuu kätevämmältä. Ammattilaiset, kuten rakennustyöläiset, lääkärit jne., Käyttävät kelloja vasemmalla kädellä, kun taas monet muut mieluummin käyttävät kelloja oikealla kädellä. Tietenkin vasenkätiset käyttävät nyt oikeakätisiä kelloja, koska se on heille kätevämpää.

Koska kellossa on nyt ”oikea” käsi; Nämä on nyt tehty niin, että niitä voidaan käyttää lämpimissä olosuhteissa. Nykyaikaisia ​​rannekelloja ei tarvitse kääriä, joten kellon omistaja voi käyttää sitä millä tahansa kädellä riippumatta siitä, mitä historia siitä sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *