Melkein kaikki käyttävät sormusta, mutta mistä tämä perinne on peräisin?

By | 5 marraskuun, 2021

Sormuksen kantamisen perinteestä tuli todella suosittu keskiaikaisessa Euroopassa, kun sormuksia tehtiin kullasta, hopeasta tai kuparista, mikä osoitti sormusta kantavan henkilön sosiaalista luokkaa. Mitä harvinaisempi ja arvokkaampi materiaali, sitä korkeampi luokka. 1300-luvun lopulla päällyskivien lisääminen liitettiin renkaiden valmistukseen.

Vihkisormukset ovat yksi eniten käytetyistä sormuksista, ja niillä on mielenkiintoinen tarina alussa. Irlantilaisen perinteen mukaan Richard Joyce, kalastaja irlantilaisesta Claddaghin kalastajakylästä, jäi kiinni ja vangittiin viikolla, jolloin hän halusi mennä naimisiin tyttöystävänsä kanssa. Orjana Richard opetti korujen taitoa, ja ollessaan orja, hän tai hänen vaimonsa eivät menneet naimisiin, ja hän teki sormuksen osoittaakseen rakkauttaan ja omistautumistaan, rakkautta edustavan sydämen, uskollisuuden kruunun ja sitten kaksi. ystävyydestään kaksi kättä sulautuivat yhteen.

Richard Joyce pakeni orjuudesta ja palasi kylään, jossa hän löysi rakastajansa odottavan, koska hän ei ollut koskaan mennyt uudelleen naimisiin. Hän sanoi tietävänsä sydämessään palaavansa koko ajan, hän oli hyvin iloinen ja antoi hänelle välittömästi valmistamansa sormuksen ja nyt sitä kutsutaan Claddagh-sormuksi. Sormuksella on tärkeä symboliikka, ja sitä on käytettävä oikein. Kun kruunu asetetaan oikeaan ranteeseen, se tarkoittaa, että henkilö on sinkku. Jos kruunu kääntyy ulospäin, se osoittaa, että henkilö on kihloissa tai parisuhteessa. Claddagh-sormus, jonka vasemman käden kruunu osoittaa poispäin, merkitsee avioliittoa. Alkuperäisen perinteen mukaan ”Vallitkoon rakkautemme ja ystävyytemme ikuisesti, älä koskaan eroa.” Jos haluat näyttää rakkaillesi kuinka romanttinen olet, voit harkita Claddagh-sormusten ostamista ja kertoa heille tarina.

Sormusten käyttämistä käytetään myös osoittamaan saavutuksia tietyissä ponnisteluissa, kuten lukion tai korkeakoulun valmistuminen, luokkasormukset tai tiettyjen urheilulajien voittaminen, kuten Super Bowl tai NCAA-mestaruuskilpailut. Tietenkin monet ihmiset käyttävät sormuksia pelkkinä koristeina, joilla ei ole merkitystä, mutta monille ihmisille heidän käyttämänsä sormukset ovat merkityksellisiä. Esimerkiksi jotkut vanhemmat voivat käyttää sormuksia lastensa syntymäkivillä. Yksi asia on varma, sormukset ovat suositumpia kuin koskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *