Männänrenkaan vika – syyt ja ehkäisy

By | 7 marraskuun, 2021

Yksi tärkeimmistä valituksista, joita kuulen monilta mekaanikoilta ja moottoriteknikoilta, on raskaiden traktorien männänrenkaiden ennenaikainen kuluminen. Olen kuullut tämän valituksen monta kertaa. Normaalien ihmisen reaktioiden mukaan tämän komponentin epäonnistumista etsitään perustella kentällä olevien valitusten perusteella.

Ei ole yllättävää, että valitukset männänrenkaan vikaantumisesta kuuluvat renkaiden valmistajalle. Ei ole harvinaista kuulla sanat ”Älä käytä tällaisia ​​renkaita” ja erityiset valmistajat mainitaan. Olen kuitenkin kuullut näitä valituksia sormuksista OEM-yrityksiltä.

Analyysi on johtanut useisiin olennaisiin löytöihin, varsinkin kun tietty asiakas halusi alkuperäiset Caterpillarin männänrenkaat, ei hänelle esiteltyjä renkaita. Asiakas ei tiedä, että sormukset on valmistanut yritys, joka teki sopimuksen Caterpillarin kanssa. Vaikka ensimmäinen virhe, joka aiheutti renkaan vakavan vian, näytti olevan vain männänrenkaiden vaihtamisen taloudellinen hyöty, männän tappi, männän tapin pidike ja sylinterivaipat jäivät käyttöön. Näissä uudelleenkäytettävissä osissa on metalliosien normaalista kulumisesta johtuvia aukkoja, mikä aiheuttaa kevyttä mutta jatkuvaa tärinää koko moottorissa. Tämä lähes näkymätön tärinä aiheuttaa kaikkien komponenttien ennenaikaista kulumista ja mikä tärkeintä, männänpään renkaiden tärinää.

Moottori, jonka nopeus on 2800 rpm ja pieni tärinä tällä suurella nopeudella, aiheuttaa ylimääräistä rasitusta ja rasitusta moottorin sisäisiin osiin. Yllä mainittujen tärinöiden lisäksi käytetyssä sylinterivaipassa itsessään on vaurioituneita, mikroskooppisia painaumia, naarmuja ja kuluneita osia. Tämä aiheuttaa epätasaisen pinnan, jossa uusien männänrenkaiden täytyy liikkua ylös ja alas 2800 rpm:llä.

Juuri tämä ilmiö edistää ennenaikaista renkaan epäonnistumista. Alkuperäisten yritysten, kuten Caterpillarin ja Cumminsin, männänrenkaat epäonnistuvat tässä tilanteessa ennenaikaisesti. Muiden hyvämaineisten yritysten myynnin jälkeiset männänrenkaat epäonnistuvat ennenaikaisesti näissä tilanteissa. Ongelma ei ole männänrenkaissa, vaan uudelleenkäytettävissä sylinterivaippaissa.

Siksi ei ole harvinaista, että sekä alkuperäiset valmistajat että jälkimarkkinayritykset myöntävät takuun muille sisäisille komponenteille, kuten sylinterin sisäpuolelle, männälle, männän tapille ja männän tapin pidikkeelle, ilman vaihtorenkaita.

Vaikka yksityisen yrityksen takuu on voimassa, useimmat pitävät tätä käytäntöä takuun mitätöimisenä. Suositeltava asia on vaihtaa kaikki vuoraussarjat samanaikaisesti, vaikka se onkin hieman kalliimpaa. Se tekee enemmän työtä, vähän enemmän rahaa, mutta tuloksena on parempi moottorin suorituskyky, pienempi vikojen todennäköisyys, pienempi polttoaineen kulutus, vähemmän saasteita ja kasvihuonekaasupäästöjä, ja mikä tärkeintä, enemmän mielenrauhaa omistajalle / johtajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *