Kultaisen käärmeen renkaan historia ja symboliikka

By | 15 lokakuun, 2021

Erilaisista materiaaleista, kuten kullasta, hopeasta ja platinasta, valmistetut käärmerenkaat ovat tulleet erittäin suosittuiksi viime vuosina. Vaikka jotkut naiset kieltäytyvät käyttämästä käärmettä, koska he yhdistävät sen pelkoon, toiset pitävät sitä vastustamattomana: rakkaus tai viha tuntuu aina vahvalta kutsutulle tunteelle. Ehkä tästä syystä arkeologiset todisteet osoittavat, että ihmiset vaalivat käärmerenkaita kauan ennen historian kirjoittamista.

Yleensä sormuksilla – erityisesti jalometallirenkailla – on suuri symbolinen merkitys useimmissa kulttuureissa. Käärme itsessään on yksi tehokkaimmista symboleista; ehkä tärkein symboli, joka mainitaan esihistoriallisissa ihmisissä. Ensimmäinen todiste rituaalisesta käyttäytymisestä ja uskonnosta on 70-80 000 vuotta vanha käärmeen muotoinen kivi, joka löydettiin Tsodilon kukkuloilta Botswanasta.

Paikalliset kutsuvat tätä paikkaa ”jumalien vuoreksi”. Serpentiinikivi antaa kiharaisen liikkeen ulkonäön tuhansien lovien läpi, jotka värisevät valonvaihdon myötä. Murtuneet keihäänpäät, jotka ovat hajallaan, osoittavat, että ihmiset tulivat satojen kilometrien päähän osallistumaan eräänlaiseen erittäin tärkeään uhriin; Ei pitäisi olla yllätys, että ihmiskunnan ensimmäinen uskonnollinen toiminta oli käärme palvonnan kohteena.

Freudin psykoanalyysityö osoitti, että jopa nykyajan miehille ja naisille käärme on voimakas seksuaalisen halun symboli: unianalyysi paljastaa käärmeiden olemassaolon, joilla on usein seksuaalisia tai aistillisia merkityksiä ja jotka tuottavat usein tukahdutettuja tunteita. Kuinka voi olla sellainen sisäinen osa ihmisen psyykeestä? Jung sanoisi sen olevan ”osa kollektiivista tietoisuutta”. Todellinen syy on kuitenkin todennäköisesti käärmeen fyysinen muoto, kyky koskettaa tai ainakin kuvitella ihoa ja kyky aiheuttaa kuolema. Vaikka se on pitkä ja pehmeä, sillä on jatkuva potentiaali nostaa ja purra takaisin; kiertyy ympäri kehoa ja voi aiheuttaa kuoleman tällä tavalla.

Tosiasia on, että käärmeen rengas yhdistää kaksi voimakkainta ihmiskunnan symbolia yliluonnollisen psykologisen voiman kohteeksi: renkaan, joka on kestävän ykseyden symboli, ja käärmeen, joka symboloi seksuaalisuutta. Tästä syystä vuosisatojen aikana monet kulttuurit ovat omaksuneet käärmerenkaan, mukaan lukien kristinusko, Kiina, atsteekit, Intia ja skandinaavinen kulttuuri.

Kun ostat käärmeen renkaan, et saa vain muotia. Sen sijaan sinusta tulee osa pitkää perinnettä ihmisillä, jotka tuntevat enemmän kuin vain fyysisen läsnäolonsa käärmerenkaassa. On niitä, jotka sanovat, että sinun ei pitäisi koskaan hyväksyä käärmeen sormuksen lahjaa ystävältäsi, jonka kanssa et ole naimisissa tai jonka kanssa et aio mennä naimisiin, etenkin kultaisen. Tietenkin nämä ovat vanhojen vaimojen tarinoita – jotka todella perustuvat skandinaaviseen tarinaan, jonka muistan kun olin tyttö – ja jos todella haluat sormuksen, sitä ei tarvitse miettiä, mutta se on mielenkiintoinen tarina ajatella. vaikka minun on lisättävä. Joka tapauksessa, jos todella haluat, voit aina valita hopean tai platinan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *