Kuinka testata sähkörenkaan perussyklit

By | 14 lokakuun, 2021

Iso -Britannia oli ensimmäinen ja luultavasti edelleen ainoa maa maailmassa, joka käytti 30 ampeerin rengasjärjestelmää johtojen kytkemiseen sähköasennuksiin. Renkaan pääpiiri on pitkään ollut kiivaasti keskusteltu aihe sähkömiesten keskuudessa, mutta sähköasentajana sinun pitäisi kokeilla niitä tehtävien aikana. Tässä on katsaus Ring Mainin tarkastus- ja testausmenettelyihin.

Varoitus- Muista, että tämä on ”kuollut” testi, joten se on eristettävä jakelukortista, kuluttajayksiköstä tai virtalähteestä. Aloita suorittamalla turvallinen eristäminen ja hankkimalla lupa katkaista virta.

Tässä on testimenettely:

Eristysvastus

Irrota kaikki laitteet ja lisävarusteet rengaspiiristä ja suorita eristystestit linja-, neutraali- ja maa -CPC: n välillä.

Päätyrenkaan jatkuvuuden testi

Aseta testeri matalalle vastusalueelle ja laske mittausjohdot nollaan. Mittaa jokaisen jännitteisen, nolla- ja maadoitusrenkaan rengasvastus. Lue nämä vinkit loppuun asti, jotta voit tarkastella ja käyttää testilomaketta tulevaisuudessa. Huomaa, että mitä pienemmät maadoitusjohtimet, sitä suurempi vastus. Esimerkiksi kaksois- ja maadoituskaapeleissa 1,5 mm on 1,66 kertaa korkeampi kuin 2,5 mm.

Super Loop -testi L&N

Se yhdistää jännitteiset ja nollajohtimet poikkirenkaan vastakkaisista päistä ja muodostaa superkäyrän. Jos tämä kuulostaa aluksi hämmentävältä, yritä piirtää silmukasta kirkkaat ja neutraalit silmukat paperille, jonka päät ovat vastakkaiset. Näet, että se muodostaa suuren superkäyrän.

Testaa vastus juuri liitettyjen päiden välillä. Lukon tulee olla noin puolet edellisessä jatkuvuudessa lukemastasi. Voit sitten tarkistaa renkaan pääjohdot ja liitännät menemällä jokaiseen pistorasiaan ja testaamalla jännitteen ja neutraalin välillä. Jos pistorasia on renkaassa ja liitännät ovat ”hyviä”, lukemiesi tulee olla välillä 0,05 jakelukortin alkuperäisestä superkaarresta.

Näitä lukemia ei yleensä tallenneta, mutta ne muodostavat perustan renkaan pääpiiriliitäntöjen arvioinnille.

Korkeat lukemat voivat osoittaa, että pistorasia on poistettu renkaasta, että liitännät on kiristettävä tai että pistorasiassa on heikko yhteys pistokkeeseen ja se on vaihdettava. Jos lukemat eivät täsmää, tämä voi osoittaa, että on olemassa ristisilloja ja että rengaspiiri on sillattu.

Super Loop -testi L&E

Risti yhdistää linja- ja maadoitusjohtimet renkaan vastakkaisista päistä ja luo superkäyrän. Kokeile yhteen sidottujen päiden välissä. Vastuslukeman tulisi olla noin puolet edellisessä jatkuvuudessa lukemastasi. Voit sitten tarkistaa renkaan pääjohdot ja liitännät mittaamalla kunkin pistorasian resistanssin, kuten aiemmin kuvatussa live- ja neutraalissa. Jännitteisten ja maadoitettujen pistorasioiden välisissä testeissä tarkistetaan myös oikea napaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *