Kuinka laskea bysanttilaisen kaulakorun tekemiseen tarvittavien sormusten määrä

By | 27 lokakuun, 2021

Bysantium on suosituin ja tunnetuin ketjukorujen kudos. Internetistä löytyy monia paikkoja, joista voi löytää kuvioita, mutta useimpien ihmisten on vaikea keksiä, mitä kokoa he tarvitsevat ja kuinka monta sormusta he tarvitsevat. Kun ketjumestarit tekevät sormuksiaan ruuvitaltalla tai puisen tapin leikatulla varrella, ei auta, että monet vanhat kuviot ovat kirjoitettu pitkään. Sitten he asettivat sormuksensa viivaimeen ja valitsivat lähimmän alijäämän mittana.

Nykyään sormukset tehdään hieman tarkemmin. Erikoiskartat koneella hiotaan lähimpään millimetriin. Digitaaliset jarrusatulat antavat sinulle tarkan lukeman. Korkealaatuisia leikattuja sormuksia myydään troy unssilla satoja kokoja. Itse asiassa kokoja on niin monia, että aloittelijat ovat jatkuvasti hämmentyneitä kaikista vaihtoehdoista, varsinkin jos he yrittävät muuntaa kuvioidensa edellyttämät tuumat useimpien ketjurengasyritysten käyttämiin millimetrikokoihin.

Monien testien jälkeen on kehitetty ihanteelliset koot bysanttilaiseen neuleeseen. Kun olet päättänyt, minkä langan koon kanssa haluat työskennellä, voit valita oikean rengaskoon näiden vinkkien perusteella. Mutta kuinka paljon sinun pitäisi ostaa? Vastataksesi tähän tarvitset vain muutaman lisätietoa, jotka voit antaa: Kuinka pitkän ketjusi haluat? Kaavan seuraava vaihe on ”Kuinka monta rengasta tarvitset tuuman ketjun neulomiseen”? Ymmärtääksesi tämän, sinun on itse asiassa kosketettava tuumaa ketjusta ja sitten laskettava ne. Onneksi tämä askel on jo otettu puolestasi.

Joten nyt päästään yksinkertaiseen matematiikkaan. Ihanteellinen rengaskoko 22-koon bysanttilaiselle id:lle on 2,25 mm, ja tarvitset 40 rengasta tuuman ketjun luomiseen. Jos haluat 20 tuuman kaulakorun, kaava näyttää tältä: 20 (tuumainen ketju) x 40 (renkaita tuumaa kohti (rpi)) = 800 22ga / 2,25 mm sormusta.

Ihanteellinen renkaan koko kasvattaa kokoa 20:een on 2,75 mm id ja rpi on 33. Jälleen käytän 20 tuuman ketjua esimerkkinä. 20 x 33 = 660 20 ga / 2,75 mm renkaita.

Jos haluat käyttää 18 kaliiperin lankaa, kannattaa tilata 3,5 mm sisärenkaat ja tarvitset 26 rengasta jokaista tuumaa kohden. 20 x 26 = 520 18ga / 3,5 mm rengasta.

Bysantin suosituin lankakoko on 16 kaliiperia ja 4,5 mm:n sisähalkaisija on täydellisen kokoinen rengas. Tarvitset 20 rengasta jokaista tämän koon tuumaa kohden: 20 (ketjun pituus) x 20 (renkaita tuumaa kohti) = 400 16 ga / 4,5 mm:n rengasta.

14-koon kaapelilla siirrät jopa 5,5 mm:n sisäsilmukoita ja jopa 16 silmukkaa tuumaa kohti. 20 x 16 = 320 14ga / 5,5 mm rengasta.

Huomaa, että tämä ei ota huomioon kannen pituutta. Sinun on mitattava se ja vähennettävä se ketjusi pituudesta. Tai jos menetät yhden tai kaksi sormusta, jätä se virheen varaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *