Ja Henryn Maggien lahja: Longinus-sublimoinnin analyysi

By | 29 marraskuun, 2021

Rehellisesti sanottuna en ymmärrä paramatmania kovin hyvin, koska olin poissa sinä päivänä, kun keskustelitte siitä ensimmäisen kerran. Ja se ei ole vitsi ja se on luopuminen, en kiellä sitä, vaikka tiedän, että et arvosta luopumista. Mutta mitä tulee alustavaan arvosanaani, selvisin silti, sir.

Maggien lahja on tarina avioparista, Jimistä ja Dellasta, joka on yksi suurimmista ongelmista, joita meillä kaikilla on joulun aikana – mikä lahja antaa. Se alkoi yhden dollarin ja kahdeksankymmentäseitsemän sentin tuomiolla, mikä lopulta aiheutti meille ongelmia, ilmeisesti taloudellisia. Dellalla ei ole tarpeeksi rahaa ostaakseen lahjaa Jimille, ja ainoa asia, jolla heille on merkitystä, ovat Dellan polvipituiset hiukset ja Jimin kello. Joten ennen kuin hän myi sen 20 eurolla, hän katsoi hiuksia peilistä viimeisen kerran, mikä tarkoitti 21,87, joten hän sai ostaa hopeisen ranteen kuntosalikelloa varten, mikä maksoi hänelle 21 21. Nyt hän lähtee kotiin lyhyet hiukset, mutta lahja kädessään ja hymy huulillaan. Hän odotti kärsivällisesti Jimin saapuvan kotiin, ja kun tämä saapui, hänen ulkonäkönsä oli epätodennäköinen ilme, kun hän näki hänen nyt lyhyet hiuksensa. Ja tämä vastaus oli perusteltu hänelle saadun lahjan avaamisen jälkeen. Se oli kampa, jota hän halusi kovasti, mutta nyt hänellä ei ole hiuksia niille. Ja kun hän antoi Jimille lahjansa, hän istui vain sohvalla, koska oli myynyt kellonsa kampaa varten. Ja o. Henry on henkilö, joka hän on, hän päätti sen oudolla tavalla. He huokaisivat ja Jim päätti vain syödä päivällistä ja he pitivät saamansa lahjat toisilleen. Ja koska kertoja päättelee, että he ovat todellisia tietäjiä, jotka ovat Raamatussa (kolme viisasta kuningasta), kaikki ovat vihdoin hymyillen ja tyytyväisiä.

Ensimmäinen huippusääntö on suurenmoinen ajattelu, joka perustuu tarinaan, sen rakenteesta sen merkitykseen. Tarina esittelee meidät ongelmiin ja tilanteisiin, aivan kuten kirjaimellisesti. Ja se sai meidät lopulta ajattelemaan, kuinka typerää oli menettää mahdollisuus käyttää lahjana saamiaan lahjoja, mutta näiden hahmojen vertailu raamatullisiin viisaisiin jättää meidät, koska he olivat tarpeeksi älykkäitä tarjotakseen heille vain arvokkaita asioita. Arvokkaimmalle omaisuudelle on jotakin – toisilleen.

Toinen sääntö on vahvojen tunteiden voima. Mikä voi olla suurempaa tunnetta kuin rakkaus, jonka voit näyttää ja sanoa? Koko tarina on todellinen ilmaus siitä, kuinka rakkaus tunnustaa uhrauksemme ja kuinka rakkaus ei ole meitä varten, vaan sitä, jota rakastamme. Näyttää kuinka he rakastivat toisiaan, kun hän menetti hiuksensa ja hän menetti kellonsa ja kun hän antoi sille ranteen kelloaan varten ja milloin hän teki sen ostaakseen kampansa. Kyse ei koskaan ollut hänestä yksin, vaan heistä molemmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *