Automaattinen kellokello – yleiskatsaus

By | 29 lokakuun, 2021

Automaattinen kello, joka tunnetaan myös nimellä itsekelauskello, on ollut käytössä 1930-luvulta lähtien, mutta kvartsikellon käyttöönotto 1970-luvulla on johtanut suosion laskuun. Kiinnostus ja elpyminen tämäntyyppisten kellojen myyntiä kohtaan on kuitenkin ollut viime vuosina uutta. Tämä artikkeli tarjoaa yleiskatsauksen siitä, mikä automaattikello on ja kuinka se voidaan kelata automaattisesti, vaikka sitä ei käytetä.

Mikä on automaattinen kello?

Automaattisessa kellossa – kuten perinteisessä mekaanisessa kellossa – on vaihteistot ja kierretty jousi, joka vapauttaa hitaasti energiaa kellon tehon ja ajan pitämiseksi. Nimestään huolimatta itsekelautuva kello voi tuulettaa itseään vain käyttäjän ranteen tai käden liikkeiden tai mekaanisen pyörivän laitteen avulla.

Onneksi tämän tyyppistä kelloa ei tarvitse vaurioittaa joka päivä, koska siinä on tehoreservi, joka riittää pitämään kellon tikittävässä kunnolla jopa neljä päivää. Ellei sitä käytetä päivittäin tai niin, kello pysyy käytössä ikuisesti. Vaikka sitä ei pitäisi käyttää säännöllisesti, ”itsekäämittävä kello” menee alas aivan kuten mikä tahansa tavallinen mekaaninen rannekello.

Kirjaudu sisään Automaattiseen kellonkeloittimeen

Tämän ongelman ratkaisemiseksi luotiin ”Automatic Clock Winder” – älykäs laite, joka pitää itsekelautuvan kellon ehjänä, vaikka sitä ei käytettäisi pitkään aikaan. Tämä laite jäljittelee mekaanisesti ranteen liikettä ja täyttää kellon niin, että se pysyy oikeana, on kunnolla voideltu ja on valmis käytettäväksi aina tarvittaessa.

Kaunis näyttökotelo

Sen lisäksi, että kello pysyy tahmeana ja käyttövalmiina, kellonkelauslaatikko voi toimia myös näyttökotelona, ​​joka on täydellinen kauniin kellosi esillepanoon. Kellonkellot on valmistettu useista materiaaleista, kuten muovista, puusta, nahasta ja metallista, ja ne ovat konfiguraatioita, joissa voidaan näyttää ja kelata yksi, kaksi tai useampia kelloja yhteen.

Tekee suosittuja

Tunnetuimpia automaattisten kellojen valmistajia ovat Orbita, Wolf, Steinhausen, Belosia ja Elex, Garmin, Regency, Tech Swiss ja Rothenchild. Brändistä, rakennusmateriaaleista ja kokoonpanosta riippuen kellonkeloittimen hinta vaihtelee suuresti, noin 30 dollarista lähtötason yksiköstä useisiin tuhansiin dollareihin usean yksikön premium-kotelossa.

Mistä löytää

Löydät automaattiset kellot useissa eri hinnoissa ja tyyleissä monista verkkokaupoista. Valittavanasi on niin monia muunnelmia, joten voit olla varma, että löydät oikean kellonkelauslaitteen, joka vastaa täydellisesti ainutlaatuisia tarpeitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *