Arvostelu: Seiko Presage SARX017

By | 26 marraskuun, 2021

Lähes kymmenen vuotta sitten lanseerattu Seiko Presage SARX017 on edelleen vahva kilpailija spekulatiivisessa yhden kellon kokoelmassa. Urheilullisten ja koristeellisten esteettisten vihjeiden yhdistelmä mahdollistaa sen, että se toimii melkein minkä tahansa asun kanssa, arki-asuista yritysjohtajiin.

Vielä parempi, SARX017 on suhteellisen vaikea saada, koska se oli tarkoitettu vain Japanin markkinoille. Yhdessä lähtötason hintaan, olisi vaikea löytää kattavampaa kelloa rahalle.

Seiko Presage SARX017 on talon sisäinen 6R15-kaliiperi, jossa on hakkerointi ja käsin kelaus. Liike koostuu 23 lyönnistä ja lyönnistä nopeuksilla 3 Hz tai 21 600 vph Tehoreservi on mitoitettu 50 tunniksi, joten voit käytännössä sammuttaa sen perjantai-iltana ja silti kellon pyöriä maanantaiaamuna.

Seiko Presage SARX017:n vedenkestävyysluokitus on 10 pankkiautomaattia, joten parittoman roiskeen pitäisi olla juuri sopiva. Olisin kuitenkin varovainen tekemässä niin, koska varastossa oleva nahkahihna ei välttämättä ole tällaista väärinkäyttöä.

Mikä johtaa minut tämän kellon suurimpaan virheeseen – piiskaan. Seikon tarjoama alkuperäinen musta nahkaranneke, josta saattoi kertoa, että brändin oli leikattava kustannuksia tehdäkseen kellosta edullisemman. Jopa minimiranteen aikana hihnan kiilto on alkanut kulua pois.

Lisäksi itse hihnassa on vähän tai ei ollenkaan pehmustetta. Ainoa pelastava armo on työhali, jonka nauhaan on leimattu sana Seiko. Toiminto on melko yksinkertainen, koska sinun tarvitsee vain painaa kahta sivupainiketta avataksesi halauksen ja se napsahtaa jälleen paikalleen tyydyttävällä, hyvällä napsautuksella.

Muita kellon teknisiä yksityiskohtia ovat 39 mm:n kotelon koko ilman kruunua ja 47,5 mm:n mitta palkista. Seiko Presage SARX017 pitäisi sopia hyvin niille, joiden ranteet ovat laihemmat.

Kellon ulkonäön kannalta useimmat pitävät sitä ensi silmäyksellä hieman ärsyttävänä. Tarkempi tarkastelu ja useita yksityiskohtia kuitenkin esiin, muuten konservatiivisen näköinen kello tarjoaa mukavan kontrastin ja ripauksen temperamenttia. Ensinnäkin punakärkinen sekuntiosoitin lisää väriviivan kellotauluun, kun taas Crown Guard osallistuu leikkisällä tavalla.

Muualla edellisen Omega Semester Aqua Terra -mallin kellotaulusovelluksen pystysuora raita. Lopuksi harjattujen ja kiillotettujen pintojen yhdistelmä mahdollistaa Seiko Presage SARX017:n täydellisen rajan arkielämän ja liiketoiminnan välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *