Ammunta – Onko töykeää heittää T-paita kehästä?

By | 3 marraskuun, 2021

Muutama viikko sitten olimme kokouksessa, kun vastustaja oli tulossa ampumaradalle, ja hän tajusi, ettei hän riisunut paitaa, joka hänellä oli univormunsa päällä. Urheilija, jonka toinen jalka oli ympyrässä ja toinen sen ulkopuolella, riisui paitansa ja heitti sen muutaman jalan ympyrän taakse. Tämän nähdessään virkailija katsoi muutaman metrin päässä istuvan urheilijan valmentajaa ja kysyi, pitäisikö tätä toimintaa kutsua sääntöjen rikkomiseksi. Päävalmentaja pudisti päätään hyväksyvästi. Urheilija suoritti yrityksen ja hänet todettiin virheeksi.

Pitäisikö sitä kutsua virheeksi? Tutustu NCAA:n sääntökirjaan.

Ensinnäkin säännön 6 6 artiklan 1 kohdassa todetaan, että ”yritys määritellään kaikkina vastustajan toimina jakson alusta siihen saakka, kunnes oikeudenmukainen päätös tehdään virallisen lipun avulla. tai huono oikeudenkäynti.” Tämän lausunnon alareunassa oleva selittävä huomautus määrittelee testin edelleen ”tavoitteelliseksi toiminnaksi tapahtuman urheilullisen haasteen (hyppy tai heitto) vaatimusten täyttämiseksi”.

Luvussa 8 käsitellään ampumisen ominaisuuksia. Pääsääntö on 1 artiklan toisessa kappaleessa ”Vastajan on aloitettava paikallaan olevasta paikasta ympyrän sisällä.” (s. 100) Artikla määrittelee virheen 3 artiklan jatkona. Lause C sanoo sääntökirjassa nimenomaisesti, että ”ympyrään astumisen ja heiton jälkeen vastustaja… Jos laukaus koskettaa mitä tahansa kehon osaa ennen osumista maahan: 1) mitä tahansa pintaa paitsi sisäpintaa, metalliteippiä, 2 ) sisäpinta paitsi mitä tahansa pysäköintimerkin pintaa tai 3) ympyrän ulkopuolista aluetta; ”(s. 101)

Siksi ei ole tarpeen työskennellä näiden sääntöjen mukaan, heittää paitaa ympyrästä heittämättä palloa. Vain ruumis voi aiheuttaa lain rikkomisen, kun oikeusjuttu on aloitettu. Tämä tarkoittaa, että lasit putoavat, teippi putoaa vasaran varpaista, lippalakit putoavat, kengännauhat koskettavat varpaita ja niin edelleen. rikkomuksia ei pidä ottaa huomioon. Näin jopa virheen, kun neljännes urheilijan taskusta putosi hänen taskustaan ​​ampumisen aikana.

Valmentajana, jos näet kutsun, jonka tiedät olevan väärä, mitä sinun pitäisi tehdä tässä tilanteessa? Ensinnäkin hallintoelimelläsi on aina hyödyllistä saada kopio sääntökirjasta. Sitten sinun pitäisi itse asiassa lukea se ja saada perusymmärrys siitä, kuinka se on koottu ja mistä voit löytää tiettyjä tietoja, kun haluat löytää ne. Suurin osa kenttätapahtumien toimihenkilöistä on vapaaehtoisia eivätkä ole perehtyneet sääntökirjaan. Usein lyhyt yleiskatsaus sääntöihin ennen kilpailua on kilpailijoiden tapaan muistuttamaan heitä heidän tekemisistä. Ja suurimmassa osassa yrityksiä tämä on ainoa asia, joka heidän on tiedettävä. Valmentajan vastuulla on kuitenkin opettaa kunnioittavasti 1 % tällaisista puheluista.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa urheilija oli kymmenen vuotta vanha urheilija, joka oli juuri aloittanut ampumisen. Tällä yrityksellä ei olisi ollut vaikutusta kokonaiskilpailuun, eivätkä urheilija ja hänen valmentajansa olleet liian huolissaan tavoitteesta. Lennon lopussa menin upseerin luo ja kerroin hänelle sääntöjen selityksen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse muuttaa mitään, sinun on vain varoitettava häntä tulevaisuudesta. Hän ja valmentaja olivat samaa mieltä ja pudistivat päätään.

Tekisitkö jotain toisin? Onko hallintoelimellä erilaisia ​​sääntöjä, jotka muuttavat tämän skenaarion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *