Älykellot – mobiilin tietojenkäsittelyn uusi aikakausi

By | 30 lokakuun, 2021

Nopea teknologinen kehitys viime vuosikymmeninä on avannut mahdollisuuden muuttaa rannekello laitteeksi, joka voi tehdä paljon enemmän kuin vain pitää ajan. Älykelloa on kehitetty vuodesta 1972, jolloin Hamilton Watch Company esitteli ”Pulsar” -laitteen. Älykkäiden käyttöjärjestelmien, kuten Googlen Androidin, Applen iOS:n ja Microsoftin Windows Mobile -alustan, käyttöönotto on kuitenkin antanut valtavan sysäyksen älykellojen kehitykselle.

Tietokonelaitteistotekniikan kehitys on mahdollistanut pienten anturisirujen ja muiden piirien integroinnin laitteisiin, kuten kelloihin ja silmälaseihin. Lisäksi nykyaikaisten mobiilikäyttöjärjestelmien yhteentoimivuusominaisuuksien avulla voidaan asentaa sama ydin näihin laitteisiin. Ensimmäinen Sonyn valmistama älykello on nimeltään ”Sony SmartWatch”, puettava elektroninen kello, joka voidaan integroida Sonyn Android-puhelimiin. Tällä tietyllä laitteella oli kuitenkin oma käyttöjärjestelmä, joka oli yhteensopiva Android-laitteiden kanssa.

Samsung sai suuren sysäyksen tällä suhteellisen uudella alalla, kun se toi markkinoille edistyneen älykellonsa, Galaxy Gearin. Toisin kuin Sony SmartWatch, laite toimii Android-alustalla, mutta sen liitettävyys älypuhelimiin ja tabletteihin on tällä hetkellä rajoitettu uusimpiin Galaxy Note- ja Tab -laitteisiin. Se sisältää suurimman osan ominaisuuksista, joita odotetaan seuraavan sukupolven puetettavilta laitteilta.

Galaxy Gear voi muodostaa yhteyden mobiililaitteeseen käyttämällä Bluetooth-tekniikan uusinta versiota ja suorittaa tehtäviä, jotka tekevät joistakin puhelimen ominaisuuksista tarpeettomia. Älykello voi katsella saapuvia puheluita, soittaa lähteviä puheluita äänikomentojen perusteella, ottaa valokuvia kellon kellotaulussa sijaitsevalla pienellä kameralla ja paljon muuta. Kellonajan näyttämisen lisäksi laite on varustettu nykyisen lämpötilan näyttämiseen ja voi myös seurata tiettyjä terveysparametreja Android-sovelluksen avulla. Parasta tässä laitteessa on, että se on yhteensopiva useimpien Google Play Kaupasta jo saatavilla olevien sovellusten kanssa.

On odotettavissa, että muut käyttöjärjestelmät, kuten iOS ja Windows 8, kehittävät oman versionsa älykellosta. Itse asiassa on suuri todennäköisyys, että Apple julkaisee pian edistyneen älykellon nimeltä Apple iWatch. Myös muut teknologian valmistajat, kuten Qualcomm, ovat ilmoittaneet aikomuksestaan ​​luoda älykelloja, mikä tekee entistä selvemmäksi, että mobiilin tietojenkäsittelyn tulevaisuus ei ole täysin riippuvainen älypuhelimista ja tableteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *